1- آيا در طي استفاده از قرص هاي ترکيبي پيشگيري از بارداري نياز به يک دوره استراحت است؟
خير مدرکي دال بر موثر بودن استراحت وجود ندارد . در حقيقت يک دوره وقفه در هنگام استفاده از قرصها مي تواند منجر به حاملگي ناخواسته شود در حالی که استفاده از قرصها روشی سالم و بدون خطر براي چندين سال مي باشد و نياز به متوقف کردن دوره اي آن نمي باشد .
2- چنانچه زني به مدت طولاني از قرص هاي ترکيبي پيشگيري از بارداري استفاده کند و آنرا قطع کند، آيا در برابر حاملگي حفاظت شده است ؟
خير – فقط در زمان استفاده منظم قرصها زنان باردار نمي شوند و حاملگي اتفاق نمي افتد .
3- چه مدت بعد از قطع مصرف قرص امکان حاملگي وجود دارد ؟
چنانچه زني استفاده از اين قرص ها را متوقف کند حاملگي بي درنگ مثل زني که هرگز از روش هاي هورمونی استفاده نکرده است اتفاق مي افتد . قرص هاي ترکيبي تاثيري در تاخير بازگشت باروري ندارند و بعد از قطع استفاده قرصها الگوي خونريزي مثل زمان قبل از استفاده از قرص ها مي باشد( در تعدادي از زنان ممکن است الگوي خونريزي بعد از چند ماه از قطع قرص ها به حالت اوليه برگردد ). در بعضی موارد تغییری در الگوی قاعدگی ایجاد نمی شود.
4-آيا قرص هاي ترکيبي باعث سقط مي شوند ؟
خير – تحقيقات نشان داده اند که قرص ها باعث اختلال و از بين رفتن حاملگي نمي شوند و نبايد براي ايجاد سقط از آن ها استفاده گردد .
5- چنانچه قرص هاي ترکيبي به صورت تصادفي در طي حاملگي مصرف شوند ، آيا باعث نقص مادرزادي و آسيب به جنين مي شوند ؟
چنانچه زني هنگام استفاده از قرصها باردار شود يا در طي بارداري به طور تصادفي از قرص ها استفاده کند ، قرص ها تاثیري بر روي جنين و نقص مادرزادي در جنين ندارند.
6- آيا قرص هاي ترکيبي پيشگيري از بارداري مي توانند باعث افزايش و يا کاهش وزن شوند ؟
خير – اکثر زنان به هنگام استفاده از اين قرص ها افزايش وزن يا کاهش وزن ندارند . تغييرات وزن بيشتر تحت تاثير وضعيت زندگي و افزايش سن فرد مي باشد و به دليل اينکه تغيير وزن در اين موارد شايع است، بسياري از زنان فکر مي کنند که قرص ها باعث افزايش يا کاهش وزن مي شوند . مطالعات نشان مي دهند که اگر چه در کل قرص ها تاثيري بر وزن ندارند ، اما تعدادي از زنان نيز به دنبال مصرف قرص تغييرات وزن را تجربه مي کنند که اين تغييرات به دنبال قطع مصرف قرصها به حالت عادي برمي گردد. علت اين واکنش زنان به قرصها ناشناخته است .
7-آيا مصرف قرصهاي ترکيبي تاثيري در تغيير خلق و خو و تمايلات جنسي دارند ؟
عموما" تغييري صورت نمي گيرد . تعدادي از زنان به دنبال مصرف قرصها از تغييرات خلق و خو و تغييرات تمايلات جنسي شکايت دارند ولي اکثريت استفاده کنندگان اين تغييرات را گزارش نمي کنند . حتي گروهي از زنان بهبود خلق و خو و تمايلات جنسي را ذکر مي کنند . اينکه اين تغييرات به دنبال مصرف قرص ها مي باشد يا نه مشکل است . پرسنل بهداشتي مي توانند به زنان در رابطه با اين مشکل کمک کنند و يادآور شوند که هيچ مدرک و سندي دال بر تاثير قرص هاي ترکيبي بر تمايلات جنسي وجود ندارد .
8- در پاسخ به سؤال زنان در مورد ارتباط قرص هاي ترکيبي و سرطان پستان، پرسنل بهداشتي چه مطالبي را مي توانند بيان کنند؟
پرسنل بهداشتي مي توانند متذکر شوند که امکان ابتلا به سرطان پستان هم در مصرف کنندگان قرص هاي ترکيبي و هم در زنان غير مصرف کننده قرص ها وجود دارد . حتي براساس مطالعات علمي ميزان ابتلا به سرطان پستان در زنان استفاده کننده از قرص ها به مدت بيش از 10 سال، کمي افزايش دارد . در مورد نحوه عملکرد قرص ها در افزايش مختصر سرطان پستان اطلاعات چنداني در دسترس نيست .
9- آيا مي توان از قرص هاي ترکيبي به عنوان آزمایش تشخيصي حاملگي استفاده کرد ؟
خير – در نتيجه مصرف چند قرص يا يک دوره کامل قرص، خونريزي واژينان مي تواند اتفاق بيافتد و مطالعات نشان داده اند که اين خونريزي با دقت و به درستي باردار بودن يا باردار نبودن را نشان نمي دهد . بنابراين دادن قرص ها براي تشخيص بارداري پيشنهاد نمي شود . قرص ها نبايد به عنوان يک روش تشخيص حاملگي استفاده شوند زيرا دقيق نمي باشند و نتيجه درستي به دست نمي آيد .